Zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding op je geboorte van je kind. Het zorgt voor ontspanning, verbetert je conditie en maakt zowel je lichaam als geest soepel en sterk. Hier heb je profijt van tijdens de bevalling maar ook gedurende je hele zwangerschap.

Drie thema’s
In de zwangerschapsyogalessen van YogaMine staan drie thema’s centraal: ontspanning, concentratie en kracht. Deze heb je alle drie nodig tijdens je zwangerschap en vooral de bevalling.

De yogalessen zijn praktisch en gericht op het ontwikkelen van vertrouwen in je lichaam, je eigen wijsheid en je innerlijke kracht.

Adem
Tijdens de oefeningen besteden we veel aandacht aan de adem. Hierdoor word je je bewuster van jezelf. Je leert de adem te gebruiken als middel om te ontspannen, om je aandacht te richten op daar waar het nodig is en om je kracht te kunnen aanspreken zonder dat je uitgeput raakt. Ook leer je verschillende houdingen om weeën op te vangen en mogelijke baarhoudingen.


Partnerlessen
Elke laatste les van de maand is een partnerles. In deze les leert de partner jou op een heel praktische manier te ondersteunen tijdens
de zwangerschap en met name tijdens de bevalling met o.a. ontspanningsoefeningen en massagetechnieken.

 
Instromen

 De cursus zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Elke maand start een nieuw thema. Je kunt instromen vanaf je 13e week en meedoen tot aan vlak voor je bevalling.


 
Waar & wanneer?

Dinsdagavond van 20.00 – 21.15 uur bij YogaLotus, Vliegdenweg 6B, 1406 MZ, Bussum

Vrijdagochtend van 10.15 – 11.30 uur in het gebouw van Muziekvereniging VSK, Stichtse Kade 1A, 1244 NT, Ankeveen